Videoclub Zaanstreek Noord

Home

Historie

Agenda

Verslagen

Films

Clubbladen

Diversen

Links

Diversen


Videofilm "Een mooie erfenis"

Het Westfries Genootschap heeft de doelstelling de cultuur van Westfriesland binnen de Ommering dijk Oud en Nieuw te bewaren,en te documenteren. Zij hebben via Cor een kopie van de DVD ontvangen

Voor meer informatie over de Westfrieseomringdijk zie ook de site van www.westfrieseomringdijk.nl


NH’63 Regiofestival 2012 te Heemskerk

Mart Pot heeft met zijn film “China, land met vele gezichten” het NH’63 Regiofestival 2012 te Heemskerk gewonnen.
mart
Foto:Herman Ottink

Mart ontving de gegraveerde beker, een boeket bloemen en een nominatie om deel te nemen aan het Nationaal NOVA Filmfestival.

Het festival in De Jansheeren werd bezocht door ca 70 bezoekers. Door het geringe aantal films (14) werd begonnen om 13.00 uur en werd het festival besloten om 17.00 uur.

De jury, bestaande uit Henri Schuurmans, Arjan van Gelderen (voorzitter) en Jan Appels, had de films al op 14 april beoordeeld. Aan het eind van iedere film kon zodoende het juryrapport worden voorgelezen.Klik op de tekst voor de foto's gemaakt tijdens de zeer geslaagde première van de film Jack Falck projeckt klony.zaankantersairdance
Een prachtige film "Air Dance" van Dirk Visscher op You Tube.(klik op de foto)
Heeft een nominatie voor het Regiofestival op 23 april in Heemskerk.


Do's en dont's bii het maken van een reclamefilmpje

Het lijkt heel gemakkelijk om een reclamefilmpje te maken. Je pakt een camera, prijst iets aan op een mooie, grappige of bijzondere manier en klaar is je filmpje. In principe is hier ook niets mis mee. Toch zijn er bepaalde regels die je kunt hanteren om van een gewoon reclamefilmpje een goed reclamefilmpje te maken.

Zorg dat het filmpje niet te lang is

Als een filmpje te lang wordt, verliest de kijker al snel zijn aandacht. Probeer daarom je boodschap kort, maar krachtig in beeld te brengen. Televisiereclames duren doorgaans niet langer dan twintig seconden. Voor dit project moetje een tijdslimiet van 1 minuut hanteren, korter mag natuurlijk altijd, zolang de boodschap maar duidelijk overkomt.

Zorg dat de boodschap duidelijk is

Zoals gezegd is het van belang dat je boodschap duidelijk overkomt. Vraag je dus van tevoren af wat je wilt overbrengen aan het publiek. Wil je bijvoorbeeld dat mensen inzien dat een goede beheersing van het Duits nodig is om handel met Duitsland te kunnen drijven? Of dat je Duits in het dagelijks leven voor allerlei zaken nodig hebt? Als je weet wat je wilt overbrengen en hoe je dit wilt doen, kun je beginnen met filmen. Om te kijken of je boodschap goed overkomt, kun je het filmpje laten zien aan iemand die er niets mee te maken heeft gehad, je vader of moeder bijvoorbeeld. Zij kunnen goed aangeven of je boodschap duidelijk is, of datje er nog iets aan moet veranderen.

Maak gebruik van humor

Door iets grappigs in je reclamefilmpje te verwerken, blijft de boodschap vaak langer hangen. Zo kent iedereen de 'Walk-in fridge'-reclame van Heineken. Grappige reclames trekken de aandacht van de kijker en houden de aandacht ook vast Pas er alleen wel voor op dat de grap niet de boodschap overschaduwt, want uiteindelijk draait het erom dat je de boodschap goed overbrengt.

Wees origineel

Probeer met een origineel, nieuw idee te komen. Zo kan het heel grappig zijn om het bekende 'Geschikt' en 'Ongeschikt' in je reclamefilmpje te gebruiken, maar origineel is het helaas niet. De winnaars van de vorige wedstrijd hebben een stomme film (dus zonder geluid) in zwart-wit gemaakt in de stijl van de jaren dertig. Dat was niet alleen origineel, maar ook handig, omdat gesproken teksten vaak moeilijk verstaanbaar zijn op filmpjes.

Spreek duidelijk en hard

Daarmee komen we meteen op het volgende punt Als je in je reclamefilmpje praat, doe dit dan duidelijk en hard. Het kan namelijk al heel snel voorkomen dat je moeilijk te verstaan bent. Je hoeft niet te schreeuwen, maar probeer luid te spreken en duidelijk te articuleren.

Maak gebruik van muziek

Muziek op de achtergrond kan de sfeer van een reclamefilmpje versterken. Als je bijvoorbeeld een romantische scène wilt maken, dan past daarbij natuurlijk wat mooie vioolmuziek. Wil je een spannende of enge scène maken, dan kun je wat spookachtige muziek toevoegen. Zo kun je je reclamefilmpje iets extra's meegeven.

Verzin een leuke slogan

Om je boodschap beter over te laten komen, kun je proberen een slogan te verzinnen. Een slogan is een korte zin, waarin je eigenlijk de complete boodschap van je filmpje samenvat. Voorbeelden zijn 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees', 'Heerlijk, Helder, Heineken' en 'Winnen doe je bij de Postcodeloterij'. Een goede slogan kan erg lang blijven hangen, zelfs als het reclamefilmpje allang voorbij is. Het kost wat moeite om een goede slogan te bedenken, maar het is het uiteindelijk zeker waard.

Bekijk je reclamefilm

Als je helemaal klaar bent met het filmen en monteren van je reclamefilmpje, is het een goed idee om het resultaat nog een paar keer kritisch te bekijken. Gebruik daarbij deze lijst met tips als leidraad. Vraag jezelf dus af of je filmpje niet te lang is, of de hoofdrolspelers goed te verstaan zijn, of je boodschap duidelijk is, etc. Het kan ook geen kwaad om je filmpje aan een buitenstaander te laten zien. Iemand die er niets mee te maken heeft gehad, zoals je vader, moeder, tante of opa. Luister goed naar wat zij te zeggen hebben en probeer hun tips in je filmpje te verwerken.

Kijk voorbeeld films op You Tube en op TV!!!!!!!!!
Veel succes.
Top